saskia-meijer-2-e1394534927660-300x200

De mens erachter

Saskia Luckmann-Meijer is de drijvende kracht achter Ricu Productions. Zij studeerde kunstgeschiedenis en kunstbeleid en -management aan de Universiteit van Utrecht. Aansluitend aan haar studie werkte zij van 1994 tot 1999 als conservator en coördinator publiekszaken in Museum de Stadshof voor Outsiderkunst te Zwolle en realiseerde een groot aantal projecten, waaronder tentoonstellingen en publicaties rondom de Curaçaose kunstenaars Ocalia, Olario, Nepomuceno en Miss Lee.

Na een aantal jaar als bedrijfsleider van Galerie Podion te Amsterdam werd Saskia in 2002-2009 projectleider educatie bij Planet jr. Productions. Zij verzorgde daar het educatieve materiaal voor het Wereld Kinderfestival en maakte deel uit van het productieteam van dit jaarlijkse internationale uitwisselingsfestival. Overlappend was zij tevens een aantal jaren directeur van het van het Nederlands Koorfestival.

Van 2009 tot 2012 werkte Saskia als projectleider educatie en presentatie bij de Anne Frank Stichting, waar zij reizende tentoonstellingen organiseerde en de viering van het 50-jarig bestaan van de stichting produceerde. Dit evenement werd bijgewoond door Koningin Beatrix en live uitgezonden door de NOS. Saskia is nog steeds als freelancer betrokken bij projecten van de Anne Frank Stichting.

Sinds 2012 werkt Saskia vanuit haar  bedrijf RICU Productions waarmee zij projecten realiseert op het scheidsvlak van cultuur, historie en educatie en projectorganisatie, onder andere voor Stichting de Cultuur kameleon.